Icon

Inseminationen hos Sellmer Klinik

Selve inseminationen foregår i samarbejde med dig i afslappede omgivelser på Sellmer Klinik. Det er meget vigtigt for os at du føler dig tryg og afslappet inden inseminationen påbegyndes for at opnå det bedst mulige resultat for dig.

Inden behandlingen indledes har vi en kort samtale, hvor vi taler om hvordan du har det og din cyklus dag bliver noteret i din journal. Du/I er også meget velkommen til at stille spørgsmål om alle faser i forløbet.

Herefter scanner vi for at se follikel og slimhinde størrelsen. Dette gør vi for at være sikre på, at det er det rette tidspunkt at inseminerer og for at se at alt er som det skal være. Scanningen her, hører med til selve inseminationen.

Herefter påbegyndes selve behandlingen, vi klargør donorsæden, dvs. sæden oprenses så kun de bedste og mest livskraftige sædceller er tilbage og gøres klar til inseminationen. Denne fremgangsmåde giver den størst mulige sikkerhed for et positivt resultat af inseminationen med efterfølgende graviditet.

Selve oplægningen af sæden foregår ved at et tyndt, sterilt kateter føres op gennem livmoderhalsen og ind i livmoderen hvor sæden lægges. Det er en meget nænsom metode og sædcellerne vil herefter selv kunne finde frem til ægget.
Oplægningen tager ganske kort tid og er helt uden smerter og ubehag.

Når inseminationen er overstået, er du velkommen til at ligge og slappe lidt af hvis du føler behov for dette.