Icon

FAQ

Hvem kan blive sæddonor hos Sellmer Klinik?

Alle sunde og raske mænd i alderen 18-40 år kan blive sæddonor hos Sellmer Klinik. så længe deres sædkvalitet lever op til vores høje standarder.

Hvordan kommer jeg i gang?

Du sender blot en ansøgning, så kontakter vi dig på en mail kort tid efter.

Bliver jeg betalt for at donere sæd?

Du vil modtage et fast beløb på kr. 300 pr donation du laver i klinikken, efter du er blevet godkendt som donor. Du får kr. 200 med det samme, og kr. 100 yderligere når donationen er testet for kønssygdomme.

Hvilken type donor kan jeg blive?

Vi har hos Sellmer Klinik to forskellige donorkategorier; åbne donorer og lukkede donorer. Når du har indsendt dit ansøgningsskema, vil vi invitere dig ind til en indledende samtale, hvor vi vil forklare hvad det vil sige at være i de to kategorier.

Hvad bliver jeg testet for?

Inden du bliver optaget som donor, skal du igennem en optagelsesproces, hvor du får lavet en udvidet helbredsundersøgelse af vores læge. Derudover bliver din og din families sygehistorik gennemgået.

Du vil også få taget nogle blod- og urinprøver, hvor vi tester for en række genetiske bærer tilstande, samt HIV, Hepatitis, Klamydia, Syfilis og Gonorre.

Hvis vi bliver nød til at udelukke dig som donor, på baggrund af et helbredsproblem, vil du have mulighed for, at få et uddybende svar fra vores læge eller fra en klinisk genetiker.

 

Andre spørgsmål?

Hvis du har andre spørgsmål til donorforløbet hos Sellmer Klinik, er du mere end velkommen til at sende en mail til: lab@sellmerklinik.dk 

Vi glæder os til at høre fra dig :-)